menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

HI-Tea: ‘Eco-system innovatie voor Industry 4.0’

HI-Tea: ‘Eco-system innovatie voor Industry 4.0’

juni 14 @ 15:30 - 18:00

Op donderdagmiddag 14 juni organiseert HI een nieuwe HI-Tea met als thema ‘Eco-sytem innovatie voor Industry 4.0’. De HI-Tea sessie wordt gegeven door Jan van den Ende, Hoogleraar Innovatie- en Technologie-management aan Rotterdam School of Management, Erasmus University. De locatie voor deze HI-Tea is het Fieldlab Digital Factory Composites (DFC), in Den Haag.

 

 

Hoe kunnen we Industry-4.0-innovaties creëren en succesvol maken? Hoe werken we samen tussen verschillende betrokkenen, en hoe zorgen we dat we niet zelf in een afhankelijke positie belanden?  Jan van den Ende zal deze vragen benaderen vanuit het vakgebied innovatiemanagement.

 

Programma

Jan van den Ende zal eerst een kort overzicht geven van wat het vak inhoudt, en enkele voorbeelden van tools laten zien. Vervolgens zet hij zijn visie op Industry 4.0 uiteen, en laat hij zien hoe het concept van ‘ecosystem innovation’ gebruikt kan worden om innovaties nodig voor Industry 4.0 te implementeren.

Van den Ende gaat vervolgens met de aanwezigen aan de slag om dit op een concrete casus uit onze regio toe te passen.

De HI-Tea wordt afgesloten met een netwerkborrel.

 

Tijdstip en Locatie

De HI-Tea is van 15:30 en 18:00 uur en wordt gehouden in het Fieldlab Digital Factory Composites (DFC), Laan van Ypenburg 70, in Den Haag.

 

Over DFC

The Digital Factory for Composites is een faciliteit voor open en cross-sectorale innovatie op het snijvak van Digital Manufacturing en composieten. In het DFC wordt nieuwe technologie voor automatisering en digital manufacturing ontwikkeld en gedemonstreerd, en in het bijzonder voor composieten. Het DFC is geintegreerd met de hoogwaardige composieten fabriek van Airborne en ingebed in het Technology Park Ypenburg waar meer composiet bedrijven actief zijn (KVE, Promolding en GTM). Daarnaast is DFC onderdeel van het SMITZH programma voor smart manufacturing in Zuid-Holland.

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
juni 14
Tijd:
15:30 - 18:00
Categorie:
Hi Event

Organisator

Holland Instrumentation