menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Access to Capital day podium voor nieuwe investeringen

Op 12 april jl. vond de derde editie van de Access to Capital day plaats op de campus van The Hague Security Delta (HSD). Tijdens deze middag ontmoetten ondernemers uit de High Tech (Systems)- en (Cyber) Security sector en investeerders elkaar om businessplannen te delen. Tijdens de pitchwedstrijd presenteerden 12 bedrijven hun innovaties, waarbij Nearfield Instruments en Omnext als winnaars door de jury werden uitgeroepen. Het ‘Security of Things Fund’ werd gelanceerd en drie investeringen in innovatieve start-ups werden bekend gemaakt.

 

 

Investeren in innovatie

Toegang tot financieringsmogelijkheden is één van de voorwaarden voor een bedrijf om te kunnen innoveren. Om startende en snelgroeiende ondernemers uit de High Tech- en Security sector hierbij te helpen is de Access to Capital day in 2015 opgezet. Dat dit event positieve effecten heeft op de pitchende bedrijven, is inmiddels wel gebleken. Daarom hebben de verschillende organiserende partijen InnovationQuarter, Rabobank Regio Den Haag, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Value Creation Capital, Holland Instrumentation en The Hague Security Delta dit jaar weer het initiatief genomen om dit evenement voort te zetten.

 

Jaap Wielaart, directievoorzitter Rabobank Regio Den Haag:

“Dit soort bijeenkomsten waar investor matches worden gemaakt, zijn meer en meer een trend. In de niche van security en innovatie, is dit dé plek waar je moet zijn. Het is een plaats waar samenwerkingsverbanden ontstaan, die ook een stevige spin off hebben voor Nederland en in de regio in termen van werkgelegenheid.”

 

Joris den Bruinen, Adjunct Directeur van The Hague Security Delta:

“De Access to Capital day biedt startende ondernemers in security de ultieme gelegenheid om geïnteresseerde investeringspartijen te vinden die graag willen investeren in dit groeiende domein.”

 

 

Access to Capital | © Verkijk

 

Pitchers op de bühne

Tijdens de interactieve middag vol inspiratie, ervaringsverhalen en informatie over het financieringsspeelveld hebben 12 innovatieve ondernemers hun businessplannen gepitcht op het gebied van High Tech en (Cyber) Security. De winnaars werden gekozen door een vakkundige jury. Winnaar in de categorie High Tech was Roland van Vliet van Nearfield Instruments, die het opnam tegen Oleg Guzi van Kinergizer, Boudewijn Wisse van Laevo, Hans Mulder van Munisense, Bas Zeper van Plasmacure en Christiaan Rood van LeydenJar.

In de categorie Security ging Jaco de Vries van Omnext er met de prijs vandoor, en liet daarbij zijn tegenkandidaten Marcel Lavelette van Complions, Peter Kolarov van Crayonic, Arjen de Landgraaf van Brica, Elwin van der Laan van BuzzerBase en Reinier van der Drift van Tymlez achter zich.

Als prijs ontvangen de winnaars een professionele film van hun bedrijf, waarmee ze de markt verder kunnen ontginnen. De prijs werd aangeboden namens de zes samenwerkende partners die het event mogelijk maakten.

 

Nieuwe investeringen bekendgemaakt

Tijdens de Access to Capital day zijn meerdere investeringen bekend gemaakt. Investeringen waar de bezoekers in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen. Value Creation Capital zorgde voor een feestelijke lancering van het Security of Things Fund (met een omvang van € 8 miljoen) gericht op Cyber Security bedrijven. De eerste investering door het fonds in het Utrechtse forensische software bedrijf Indica werd bekend gemaakt door Aldebert Wiersinga, Managing Partner van Value Creation Capital. InnovationQuarter kondigde een investering aan in Cybersprint. Hiermee wil Cybersprint hun product versneld optimaliseren voor de internationale markt. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) kondigde een investering aan in Sustonable. Sustonable zal de investering inzetten voor het verder uitwerken van de marktpositionering.

Zie hier het overzicht van de deelnemers.